SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bejelentette teljes programját az Örvényesvölgy Fesztivál - Zenei különlegességek, e-bike túrák, családi programok a zalai dombok között

Családinet [cikkei] - 2024-05-02
Bejelentette teljes programját a június 28-30. között zajló Örvényesvölgy Fesztivál. A négy nemzetközi fellépő: MATTEO BOCELLI, MORRIS MADRONE, STEFFEN MORRISON és GIACOMO TURRA mellett számos magyar előadó is fellép a lenyűgöző zalai völgyben. Jazz és blues különlegességek, gazdag gyerekprogramok, innovatív játszóház, irodalmi műsorok várják a látogatókat.  A Balaton Bike365 Program, a Zala-Völgyi Nyitott Portáknak köszönhetően, helyi termékkóstolóval egybekötött ingyenes e-bike túrákon is részt vehet a fesztivál közönsége.
Bejelentette teljes programját az Örvényesvölgy Fesztivál - Zenei különlegességek, e-bike túrák, családi programok a zalai dombok között

Sajtótájékoztatón mutatták be az Örvényesvölgy Fesztivál részletes programját, amelyet június utolsó hétvégéjén tartanak a zalai dombok egyik legszebb völgyében, Zalacsányban.   4 külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, akik első alkalommal lépnek fel Magyarországon.  Igazi szenzáció, hogy Andrea Bocelli, tehetséges fia, MATTEO BOCELLI is első koncertjét Magyarországon, az Örvényesvölgy Fesztiválon adja.  Június 29-i koncertjét az olasz gitárvirtuóz GIACOMO TURRA funky/jazz koncertje előzi meg.  A rádiós listákat vezető MORRIS MADRONE az USA-ból érkezik a fesztivál nagyszínpadára 3 tagú zenekarával, míg a soul énekes STEFFEN MORRISON június 28-án pénteken fogja várhatóan lenyűgözni a közönséget különleges hangjával.
 
A programok idén három színpadon és három további helyszínen zajlanak, a zenei koncertek mellett pedig kiemelt figyelmet kapnak a családi programok. A fesztiválnak otthont adó Pálos Resort rétjén az itt élő dámszarvasok közelében kézműves lehetőségek, felnőtt és gyerek innovatív játszóházak várják a család minden tagját. A Szeretünk Zala Egyesület közreműködésével interaktív kincskereső túra, zalai ízek kóstolója és a zalai hagyományos szokásokat, mondásokat, mesterségeket bemutató programok várhatóak.

Örvényesvölgy Fesztivál - Pálos Resort Terasz
 
Június 28-án pénteken már 15:30-tól megnyitja a kapuit a fesztivál, 16:30-tól  MR. MOODBURN a fúziós jazz hazai jeles képviselője nyitja meg a nagyszínpadi programokat.  18:00-tól a magyar JAMBALAYA blues, jazz,  funky és elsöprő lendületű new orleans-i zenével varázsolja majd el a közönséget.

Már a pénteki napon is szerepet kapnak a gyerekprogramok, a játszóházak, ügyességi játékok mellett két bábszínházi előadás is várható Nizsai Dániel előadásában „PULCINELLA ÉNEKE”, majd maga VITÉZ LÁSZLÓ kel életre a gyerekek nagy örömére, az utóbbi előadás vasárnap is visszatér Pályi János előadásában.

Június 29-én szombaton 10:00-kor KÁRÁSZ ESZTER és az ESZTERLÁNC zenekar gyermekkoncertje várható ”Játszótéri Rokkendroll” címmel.  Bábszínházi és bűvészműsorok után délután 14:00-kor SCHERER PÉTER mesél majd pályafutása legviccesebb állomásairól és életútjáról.  

A lenyűgöző természeti környezetben reggel jógával és hangtálfürdővel indulnak majd a szombati napok, napközben ingyenes e-bike túrák indulnak több turnusban.  Az elektromos rásegítéses kerékpárok segítségével az esti koncertek előtt bárki megismerkedhet a környék természeti szépségeivel és a Zala-Völgyi Nyitott Portákkal, ahol kóstolóval várják a résztvevőket.

A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága közreműködésével, régészeti játszóház, kézműves foglalkozás, fémkeresős régészeti kutatás bemutató is várható a fesztivál minden napján.

A sajtóeseményt Badacsonyi Tamás, fesztiváligazgató nyitotta meg: „Örvényesvölgy különleges a fesztiválszezon szereplői közt. Saját birtokunkon, a zalai dombok gyönyörű környezetében, dámszarvasok között, meghitt hangulatban tartjuk a fesztivált, ahol a család minden tagja talál kellemes elfoglaltságot. Idén is jönnek világsztárok, de legalább ennyire fontos számunkra a hazai fellépők bemutatása, valamint az irodalmi, túra- és gyermekprogramok sokasága.”

A fesztivál szombati napja az elővételben eladott jegyek alapján már közel teltházas.  „Hamarosan fel kell függesztenünk a szombati napijegyek értékesítését.  Úgy alakítottuk, hogy hétvégi, (3 napos) jegyekből még elérhető marad egy limitált mennyiség, ezen kívül pénteki és vasárnapi napijegyeink lesznek majd elérhetőek, diák- és nyugdíjas kedvezménnyel is.” – tette hozzá el Badacsonyi Tamás.

A részletes program a fesztivál honlapján érhető el: www.orvenyesvolgy.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Miközben az utóbbi körülbelül két évtizedben világszerte érzékelhető volt a cigarettázás visszaszorulása (2007-ben 23% volt a dohányzók aránya, míg 2021-re 17%-ra csökkent), az új típusú, füstmentesként aposztrofált hevített dohánytermékek és elektronikus cigaretták forgalma növekszik. Az elmúlt években sok dohányos szokott át ezekre a termékekre és egyre nagyobb számban az addig nem dohányzó fiatalok is beleesnek általuk a nikotinfüggőség csapdájába. Hogyan működnek ezek az új termékek, és mit tudunk jelenleg az egészségügyi hatásaikról? Tekinthetők-e kevésbé káros alternatívának, illetve a leszokás eszközének? Dr. Cselkó Zsuzsát, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Országos Dohányzás Leszokást Támogató Módszertani Központjának vezetőjét kérdeztük minderről.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja